وقتی صحبت از ترندهای برگزاری کلاس آنلاین میشود، سال ۲۰۲۱ این نوید را میدهد که بسیاری از روشهای سنتی آموزش زیر سوال خواهد رفت. در این مطلب، پیشبینیهای انجامشده از ترندهای ۲۰۲۱ برای برگزاری کلاس آنلاین را بیان خواهیم کرد. محتوای این مقاله در خصوص موبایل لرنینگ یا همان یادگیری سیار است . اگر شما نیز می خواهید در هر مکان و زمان از وقتتان به خوبی استفاده کنید و از یادگیری غافل نباشید؛ پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید .
داده های ارائه شده توسط GSMA – سازمانی که اپراتورهای شبکه تلفن همراه را نمایندگی می کند – نشان می دهد که در حال حاضر بیش از ۵ میلیارد کاربر تلفن همراه در سراسر جهان وجود دارد و این تعداد رو به افزایش است. به همین دلیل است که بخش آموزش نمی تواند چشم خود را بر این فناوری جدید ببندد. پاسخ، موبایل لرنینگ است که این دستگاه ها را به وسایل کمک آموزشی تبدیل می کند.
تاثیر ۲۰۲۰ روی آینده بلندمدتِ برگزاری کلاس آنلاین و موبایل لرنینگ
بیشک، سال ۲۰۲۰، نحوه نگرش به آموزش آنلاین و برگزاری دوره آموزشی آنلاین را برای همیشه تغییر داد. پاندمیک کرونا، در یک دوره پر فراز و نشیب سیاسی، به معنای انقلابی چشمگیر در نحوه تفکر ما درباره کار و آینده آموزش مجازی و همچنین آموزش های سازمانی است.
آمار تغییرات زیر را ببینید، تا متوجه گستردگی و عمق قضیه شوید:
- ۵۶% از شرکتها در حال استفاده مجدد از برنامههای کلاس آنلاین خود هستند.
- ۶۲% از مشاغل، تحت تاثیر تغییرات کرونا COVID-19، در سال ۲۰۲۱، هزینه بیشتری برای بخش آموزش خود خواهند کرد.
- ۱۶% افزایش در یادگیری مجازی(و کاهش آموزشهای مبتنی بر مربی)
- میزان مشارکت در آموزش از راه دور، هنوز هم یکی از بزرگترین دغدغههای مدیران برای برگزاری کلاس آنلاین است.
بر اساس این ارقام و تغییرات گسترده، ۸ پیشبینی ما برای ترندهای آموزش الکترونیکی در سال ۲۰۲۱، به قرار زیر است:
۱- جایگاه ویژه آموزش مجازی و موبایل لرنینگ ادامه خواهد داشت.
جای شگفتی نیست و همه به این موضوع عادت کردهایم! اما آمار هنوز هم تکاندهنده است. در سال ۲۰۱۷، ۷۷% از شرکتها و سازمانها، به نوعی از آموزشهای مجازی و برگزاری کلاس آنلاین استفاده میکردند. در سال ۲۰۲۰، این رقم به ۹۸% افزایش یافت.
این جهش در اثر تغییراتی که در سال ۲۰۲۰ و دورکار شدن کارکنان اتفاق افتاد، اما فواید دیگری نیز دارد. آن دسته از سازمانهایی که برنامههای آموزشی جامعی دارند (بخوانید: توسعهیافته و حرفهای)، ۲۱۸% درآمد بیشتری به ازای هر کارمند داشتند. همچنین آنها، ۲۴% حاشیه سود بیشتری را تجربه کردند.
اگر سازمان شما، قبل از سال ۲۰۲۰، به مواد آموزش شخصی یا کاغذی سنتی متکی بوده است، شما میدانید که انتخاب سیستم مناسب و ساختن یک بستر آموزش آنلاین چه سختیهایی دارد. پیشنهاد میکنم، با استفاده از یک سیستم مدیریت آموزشی (LMS)، کلاس آنلاین خود را بهتر و راحتتر مدیریت و سازماندهی کنید. با سیستم LMS، محتواهای آموزشی کلاس انلاین خود را همیشگی کنید.
با توجه به اینکه، کارکنان مایل به دورکاری هستند، پیشبینی میکنیم که پذیرفتن چشمگیر کلاس آنلاین و استفاده از نرم افزار آموزشی یکی از ترندهای یادگیری الکترونیکی در سال ۲۰۲۱ خواهد بود.
۲- با موبایل لرنینگ نیاز به “آموزش برای مربیان”، بیشتر خواهد شد.
بسیاری از مربیان سنتی که در کلاسهای درس حضوری تدریس کردهاند، برای موفقیت در محیط آموزش مجازی یا کلاس آنلاین آماده و مجهز نیستند. به هرحال، ارائه آموزش آنلاین و تدریس از پشت یک سیستم مجازی، تجربهی بسیار متفاوتی است و به مهارتهای خاص خود نیاز دارد. با توجه به اجبار و تاکید روی آموزش آنلاین، باید به مربیان برای ایفای نقش خود در محیطهای آموزش مجازی کمک کنیم، به عبارت دیگر، مهارت برگزاری کلاس آنلاین باید به مربیان آموزش داده شود.
علاوه بر مهارت برگزاری دوره آنلاین، مجموعه دیگری از مهارتها نیز مورد نیاز است: طراحی آموزشهای مجازی. طراحی آموزشهای جذاب، مهارتهای مختلفی را میطلبد. پس طراحان آموزشها، خودشان ابتدا باید برای برگزاری کلاس آنلایم آموزش ببینند!
۳- تولید و تدوین محتوای آموزش مجازی، همچنان مهمترین مسئله است
سرعت تغییراتی که در سال ۲۰۲۰ به وجود آمد، سرسامآور است. با توسعه بسیار زیاد و تغییرات سریع در پروتکل های ایمنی، الزامات آموزش و فرایندهای کار، روند عمده آموزشهای شرکتی در ۲۰۲۱ را به سمت استفاده از مواد آموزشی از پیش ساخته جهت استفاده در آموزش بر مبنای موبایل لرنینگ سوق می دهد.
نمونههای خارجی این ابزار، کتابخانههایی از محتوای آموزشی پیشساخته و پشتیبانی عملکرد را ارائه میدهند که میتواند به سرعت در سطح سازمان پیادهسازی و اجرا شود. همچنین آنها آموزشهایی را متناسب با نیازهای سازمان شما (یعنی فروش، خدمات مشتری و دورکاری) را به صورت سفارشی ایجاد میکنند.
۴- پشتیبانی از عملکرد، مرزهای آموزش کارکنان را جابه جا میکند
با دور شدن بسیاری از افراد از محل کار و رواج دورکاری، پشتیبانی از عملکرد در سال ۲۰۲۱ تغییر خواهد کرد. این بدان معناست که، میکرولرنینگ در جریان کار، به لطف ابزارهای پشتیبانی از عملکرد، وابستگی به آموزشهای سنتی را کمرنگ خواهد کرد.
پشتیبانی از عملکرد نه تنها ابزار مورد نیاز برای انجام وظایف را به کارمندان میدهد، بلکه به آنها این امکان را میدهد تا تخصص خود را به اشتراک بگذارند. آموزش الکترونیکی اکنون بهتر از خیابان یک طرفهایست که در گذشته بوده است. این تمرکز بر همکاری در جهت دستیابی به یک هدف مشترک بین کارکنان، تیمها یا بخشهای مختلف است.
۵- موبایل لرنینگ اولویت خواهد بود، نه یک مزیت!
تا پیش از این، حداقل استاندارد این بود که محتوای آموزش الکترونیکی و کلاس آنلاین، برای موبایل نیز قابل استفاده باشد. به عبارت بهتر، بیشتر آموزشها، متناسب با دسکتاپ ساخته میشد و در صورت نیاز، برای دستگاههای تلفن همراه اصلاحش میکردند.
یکی از بزرگترین ترندهای برگزای کلاس آنلاین و تولید محتوای آموزش الکترونیکی در سال ۲۰۲۱، معکوس شدن این روند را نشان میدهد. بسیاری از دورههای آنلاین ابتدا برای تجربه کاربری در تلفن همراه ایجاد میشوند و بعد از آن برا استفاده در دسکتاپ نیز اصلاح میشوند.
در حال حاضر، یک تجربه موبایلی با کیفیت، بسیار مهم است، بهخصوص که بسیاری از کارکنان، در بیرون از دفتر و به صورت دورکار هستند و در خانه آموزش میبینند. موبایل لرنینگ باعث میشود تا مشاغل بتوانند از دم دستیترین وسیله خود، یعنی موبایل خود، در هر زمانی و هر مکانی، برای یادگیری استفاده کنند.
مقاله مرتبط: چشم انداز های یادگیری موبایلی
بررسی نکاتی در خصوص موبایل لرنینگ:
موبایل لرنینگ همان یادگیری سیار می باشد که به واسطه ی آن می توان در هر مکان و زمان، نکته ای مهم را فرا گرفت. ارائه ی مطالب آموزشی از طریق موبایل به صورت ویدیو، تصویر، اسلاید شو و پی دی اف، یادگیری و فهم مطالب آموزشی را عمیق تر می کند. با موبایل لرنینگ، می توان، مطالب یک سخنرانی را دقایقی قبل از آن مطالعه نمود و با آمادگی کامل تری روی صحنه رفت.
موبایل لرنینگ علاوه بر تلفن های همراه در لپ تاپ و تبلت نیز قابل عرضه و ارائه می باشد. با استفاده از این نوع یادگیری می توان در زمان های مشخص، نسبت به مرور مطالب درسی اقدام نمود. به این ترتیب یادگیری عمیق تر می شود.
در مقابل مزایای بسیار موبایل لرنینگ، این شیوه ی آموزش معایبی نیز در بر دارد. یکی از عیوب این آموزش این است که کاربر با استفاده ی پی در پی از تلفن همراه، می تواند سلامتی خود را به خطر بیندازد. بنابراین باید موبایل لرنینگ کاملا زمان بندی شده باشد. هم چنین برخی کاربران با استفاده از تلفن همراه، تمرکز خود را از دست می دهند که این مشکلی بزرگ در موبایل لرنینگ است.
سامانه ی ال ام اس چیست:
lms مخفف چیست؟ سامانه LMS که مخفف ( Learning Management System ) می باشد در موبایل لرنینگ بسیار موثر و کاربردی است. این سامانه امکان برقراری ارتباط بین استاد و شاگرد را فراهم می کند. در واقع ال ام اس، دانشجو را به بستر کلاس راهنمایی می کند و امکان مشاهده ی نمرات و آزمون ها برای وی وجود دارد. با بهره گیری از موبایل لرنینگ می توان آموزش را در تمام نقاط کشور و کره ی خاکی، نهادینه کرد. البته لازمه ی موبایل لرنینگ، بهره مندی تمامی دانش آموزان از سیستم و سخت افزار با کیفیت و اینترنت پر سرعت می باشد. در نظر داشته باشید پس از هر چند دقیقه استفاده ی پیاپی از سیستم های الکترونیکی، با چشمان خود استراحت دهید و تمرین های کششی را حتما انجام دهید تا سلامتی شما به خطر نیفتد.
۶- دادههای بیشتر و غنیتر موجب تصمیمات بهتر میشود.
هرچقدر بیشتر بدانید، بهتر تصمیمگیری میکنید. دادههای بهتر منجر به تصمیمگیریهای بهتر میشود و بسیاری از شرکتها برای اینکه بینش بهتری در مورد نیروی دورکار خود داشته باشند و بتوانند معیارهای مختلف بهرهوری و توسعه را اندازهگیری کنند، به مجموعه دادههای عمیقتر و غنیتری روی میآورند.
استفاده از یک سیستم مدیریت یادگیری (LMS)، دادههای خوبی را برای پیگیری یادگیری کارکنان فراهم میکند. با استفاده از این ابزار، مدیران و رهبران میتوانند اطلاعاتی راجع به اینکه کدام آموزشها نتیجه بیشتری داشتهاند، چه مواردی باید بیشتر توسعه داده شوند یا اصلاح شوند، کسب کنند.
۷- دورکاری نیاز به آموزشهای منعطفتر را بیشتر میکند.
یک درس بزرگ دیگر از سال ۲۰۲۰، که روی برگزاری کلاس آنلاین و سیستم موبایل لرنینگ در سال ۲۰۲۱ تاثیر میگذارد، این است که بسیاری از افرادی که به اجبار و به صورت یکهویی، شروع به دورکاری کردند، الان دریافتهاند که واقعا این شیوه کار کردن را دوست دارند و میخواهند آن را ادامه دهند.
نظرسنجیهایی که از کارکنان صورت گرفته است، نشان میدهد که ۹۰% از کارکنان، تمایل دارند حداقل برخی از وظایف خود را از خانه انجام دهند. تقریبا ۵۰% از کارکنان در همین نظرسنجیها اعلام کردند که میخواهند بیشتر یا در صورت امکان کل وظایف محوله را به صورت کار از منزل انجام دهند.
اما اهمیت این تغییر در محل کار برای بحث آموزش آنلاین چیست؟ پاسخ این است که آموزش های سازمانی باید انعطافپذیرتر طراحی شوند تا کارکنان در صورت نیاز بتوانند در خانه و به صورت آموزش از راه دور، مهارتهای مورد نیاز را کسب کنند.
مقاله مرتبط: ۴ روش سامانه LMS، برای حل چالش های یادگیری در دورکاری
۸- ترندهای برگزاری کلاس آنلاین و موبایل لرنینگ در ۲۰۲۱، مانند سالهای گذشته است، اما بیشتر از آن.
میکرولرنینگ
ابزارهای میکرولرنینگ یا یادگیری خرد، سبب میشوند، کارمندان مهارتها و دانش مورد نیاز شغل خود را با سرعت بیشتری یاد بگیرند. میتوانید در مقاله “انواع میکرولرنینگ یا یادگیری خرد”، در مورد انواع روشهای این نوع آموزش الکترونیکی، بیشتر بخوانید.
همچنین در مقاله “میکرولرنینگ چیست: از صفر تا صد!“، سعی شده است، اطلاعات جامعی در زمینه میکرولرنینگ ارائه شود.
آموزش ویدئویی
آموزشهای ویدئویی همچنان در حال گسترش و پیشرفت هستند. این ویدئوهای آموزشی میتوانند همزمان(سنکرون)، که توسط مربی اجرا میشود- به این آموزشها VILT گفته میشود- باشند یا ناهمزمان (آسنکرون) که ویدئوهای ضبطشدهای هستند که فرد در لحظهی نیاز میتواند به آنها دسترسی داشته باشد.
آموزش ویدئویی میتواند ارتباطات و اجتماعاتی ایجاد کند و بهرهوری را حتی در شرایطی که جدا از هم کار میکنید، افزایش دهد.
مقاله پیشنهادی: بهبود ویدئوهای آموزشی با ۸ ترفند ساده
آموزشهای مبتنی بر واقعیت مجازی، واقعیت افزوده یا واقعیت ترکیبی
آنچه قبلا رویاپردازانه تلقی میشد و برای آیندههای دور قابل تصور بود، اکنون دیگر به یکی از ترندهای برگزاری دوره آنلاین تبدیل شده است، به عبارت دیگر زمان به حقیقت پیوستن پیشبینیها فرا رسیده است و فرصتهای واقعی در این زمینهها در حال شکلگیری هستند. کار در خانه، به این معناست که آموزش حضوریِ ضمنِ کار، دیگر به شکل قبل و به طور گسترده امکانپذیر نیست. واقعیت مجازی(VR)، واقعیت افزوده(AR) و ابزارهای واقعیت ترکیبی(MR) به کارکنان این امکان را میدهد تا با استفاده از شبیهسازیهای پیچیده آموزشی، مهارتهای مورد نیاز خود را یاد بگیرند و از هر کجا که هستند کار کنند.
قوانین ارسال دیدگاه
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید: