امروزه با توجه به گسترش تکنولوژی و روی کار آمدن ابزار جدید، اینترنت به بستری مهم برای خرید و فروش محصولات، ارائه خدمات، آموزش و تدریس تبدیل شده است. بسیاری از ما با کلاسهای آنلاین که در دوره کوید ۱۹ برگزار میشدند آشنا هستیم و در آنها شرکت کردهایم. جلسات و کلاسهای آنلاین در مقایسه با کلاسهای حضوری مزایای بسیار زیادی دارند و به همین علت بسیار محبوب هستند. در کنار کلاسهای آنلاین، افرادی که در یک حوزه خاص متخصص بوده و تمایل به تدریس داشته، میتوانند با ساخت یک دوره آموزشی باکیفیت، درآمد بالایی کسب کنند.
اما چطور دوره آموزشی بسازیم که بازدهی بالایی داشته باشد؟ برای ساخت دوره آموزشی باید مراحل سادهای را پشت سر بگذارید. اگر شما هم قصد ساخت دوره آموزشی و کسب درآمد از این راه را دارید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
همه چیز درباره ساخت پکیج آموزشی
فرض کنید خانمی به زبان فرانسه تسلط داشته و میخواهد ضمن برگزاری کلاسهای حضوری و آنلاین، درآمد خود را از روشهای دیگری نیز افزایش دهد. پیشنهاد ما به این مدرس، ساخت دوره آموزشی است! با تهیه و طراحی یک دوره آموزشی جامع و سطحبندی شده میتوانید بدون صرف زمان زیادی، درآمد دلخواه خود را کسب کنید. همچنین، بهرهگیری از تکنیکهای مدیریت جلسه آنلاین میتواند به شما کمک کند تا کلاسها و وبینارهای خود را با کیفیت بهتری برگزار کنید. طراحی و تهیه یک دوره تخصصی در چند مرحله ساده قابل انجام بوده که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
۱. انتخاب موضوع و تحقیق در مورد آن
اگر این سوال ذهنتان را درگیر کرده که چگونه یک دوره آموزشی طراحی کنیم تا مشتریان زیادی داشته باشد، در قدم اول باید موضوع خود را مشخص نموده و در رابطه با آن تحقیق کنید. مدرس زبان فرانسهای که معرفی کردیم را در نظر بگیرید. او باید برای شروع کار ضمن جمعآوری اطلاعات کافی و جامع در مورد تمامی جنبههای زبان فرانسه، سایر علایق، مهارتها و تجربیات خود را نیز در نظر داشته باشد تا بتواند با ترکیب آنها به عنوان یک مدرس موفق فعالیت کرده و با مخاطبین خود ارتباط موثر برقرار کند.
علاوه بر این، همواره باید در نظر داشته باشد که هدف زبانآموزان فرانسه هم یادگیری زبان و هم آشنا و علاقهمند شدن به فرهنگ فرانسوی است؛ بنابراین، مدرس باید دید گستردهتری داشته تا بتواند در کنار زبان فرانسه، فرهنگ این کشور را نیز به مخاطب منتقل کند. این مورد در تمامی دورههای آموزشی صادق بوده و مدرس با هدف این که از سایر رقبا و پکیجهای آموزشی برتر باشد، باید در کنار تسلط کامل روی موضوع، خلاقیت نیز به خرج دهد.
۲. بررسی میزان تقاضا برای دوره آموزشی
مرحله بعدی برای پاسخ به سوال این که چطور دوره آموزشی بسازیم، بررسی میزان تقاضا برای موضوع تدریس شماست. برای این کار توصیه میشود دورههای مشابه با موضوع تدریس خود را مورد بررسی قرار داده و نقاط قوت و ضعف آنها را بسنجید. از خود بپرسید که آیا میتوانم در پکیج آموزشی که قرار است ارائه دهم، نواقص و اشتباهات سایر دورههای مشابه را رفع کنم یا نه؟ تا حد امکان سعی داشته باشید که یک دوره منحصربهفرد ارائه دهید. همچنین، پیشنهاد میکنیم موضوع دوره آموزشی خود را در شبکههای اجتماعی و Google Trends نیز جستجو کرده و از میزان سرچ و علاقهمندی کاربران نسبت به موضوع خود مطلع شوید.
۳. توجه به اثر دوره آموزشی روی مخاطب
از پارامترهای مهم برای پاسخ به این سوال که چطور دوره آموزشی بسازیم، توجه به نتایج و اثر دوره شما روی مخاطبین است. قبل از این که دوره را منتشر نمایید، حتماً نتایج پکیج آموزشی که انتظار میرود دانشآموز پس از اتمام دوره به آنها برسد را تعیین کنید. مخاطبین برای رسیدن به هدف مشخصی که آن هم «یادگیری» بوده، در ازای پکیج آموزشی شما پول پرداخت خواهند کرد. پس، باید بعد از پرداخت هزینه به آن چه که میخواهند نیز برسند. توجه داشته باشید که اگر دوره آموزشی شما نتواند انتظارات دانشآموزان را برآورده کند، احتمال این که اعتبار و شهرت شما خدشهدار شود، زیاد خواهد بود.
۴. جمعآوری و تنظیم اطلاعات متناسب با نتایج دوره
پس از این که اثر دوره آموزشی روی مخاطبین خود را مورد بررسی قرار دادید، اکنون میتوانید متناسب با نتایجی که میخواهید دوره آموزشی برای آنها داشته باشد اقدام به جمعآوری اطلاعات پیرامون موضوع تدریس کنید. توصیه میشود در زمان جمعآوری اطلاعات به سراغ مطالبی بروید که بتوانند به طور مستقیم به سوالات و ابهامات دانشآموزان پاسخ دهند.
۵. استفاده از تجهیزات برای ساخت دوره
بسیاری از مدرسین میپرسند چطور دوره آموزشی بسازیم که نسبت به سایر رقبا برتر باشد؟ جلوههای بصری تأثیر بسیار زیادی روی مخاطب دارند. به بیان دیگر، اگر اطلاعات شما کامل و جامع باشد، اما در قالب تصویر یا ویدیوی باکیفیت به مخاطب ارائه نشود، تأثیرگذاری بسیار کمی خواهد داشت. از تجهیزات مناسب برای تولید محتوا و ضبط ویدیو و همچنین نورپردازی باکیفیت استفاده کنید. همچنین، فن بیان شما به عنوان مدرس بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
۶. ویرایش دوره آموزشی
برای این که بدانیم چطور دوره آموزشی بسازیم که صفر تا صد آن بدون ایراد باشد، باید پس از اتمام مراحل ساخت چند بار ویدیوها را تماشا کرده و مورد بررسی قرار دهید. اگر در طول محتوای ویدیویی مشکلی وجود داشت، مشکلات را ویرایش نمایید. هدف شما ارائه یک پکیج آموزشی کارآمد، تأثیرگذار و پُر درآمد است؛ بنابراین از مرحله ویرایش به سادگی گذر نکنید!
۷. بازاریابی و انتشار دوره آموزشی
قدم آخر برای پاسخ به سوال این که چطور دوره آموزشی بسازیم، بازاریابی است. همان طور که میدانید تعداد رقبا در فضای آنلاین بسیار بالا بوده و همین موضوع فروش را به کاری دشوار تبدیل میکند. به همین علت، بحث «بازاریابی» حائز اهمیت میشود. اگر میخواهید درآمد بیشتری از محصولی که تولید نمودهاید کسب کنید، باید با تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ آشنا شوید. مثلاً شرکت در کمپینهای فروش، تبلیغات کلیکی، حضور در رسانههای اجتماعی و… از جمله تکنیکهایی هستند که میتوانند به شما در فروش بیشتر دوره آموزشی کمک شایانی کنند.
۸. برگزاری وبینار برای معرفی دوره آموزشی
چطور دوره آموزشی بسازیم و آن را به بهترین شیوه معرفی کنیم؟ وبینار برگزار نمایید! یکی از بهترین و تأثیرگذارترین روشها برای این که بتوانید پکیج آموزشی خود را به مخاطبین هدف خود معرفی کنید، برگزاری وبینار است. در وبینار میتوانید ضمن معرفی پکیج آموزشی و مزایای خرید آن، از نتایج دوره نیز صحبت کرده و به کسانی که در وبینار شرکت کردهاند، تخفیف بدهید. از این طریق میتوانید مشتریان بیشتری را نیز جذب نمایید.
نتیجهگیری
در این مقاله با مراحل اینکه چطور دوره آموزشی بسازیم و از آن درآمد کسب کنیم، آشنا شدیم. اگر مدرس هستید و تمایل دارید در کنار برگزاری کلاسهای آنلاین و حضوری، مطالب خود را در قالب پکیج آموزشی نیز در اختیار دیگران قرار دهید، میتوانید با توجه به نکاتی که در این مقاله ذکر شد شروع به ساخت دوره آموزشی کنید. یکی از بهترین و تأثیرگذارترین روشها برای معرفی دوره آموزشی به مخاطبین هدف، برگزاری وبینار بهشمار میرود. پلتفرمهای گوناگونی به عنوان بستر برگزاری کلاسهای آنلاین و وبینارها روی کار آمدهاند که میتوانید از آنها استفاده نمایید.
قوانین ارسال دیدگاه
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید: