تولید محتوا با توجه به افزایش رقابت در حوزه های کاری؛ بکلی دگرگون شده است. نویسندگان سایت ها و متخصصان بازاریابی محتوا در صددند تا محتوای منحصر به فرد و باکیفیتی را برای ارتباط موثر با کاربران وب سایت ها، تولید کنند. روش های مختلفی برای تولید Content حرفه ای وجود دارد. تولید هر مقاله یا محتوایی مثل سایر کار های آکادمیک و علمی در چند مرحله صورت می گیرد و کارشناسان تولید کانتنت در سراسر جهان بویژه در کشور های اروپایی روش های متنوعی را برای این کار بر می گزینند.
تولید محتوا چیست؟ امروزه تاکید بیشتر سئو بر تولید محتوا با کیفیت است. تولید Content با کیفیت باعث می شود که رتبه وبسایت شما به طور چشمگیری افزایش پیدا کند. برای همین اکثر مدیران وبسایت ها یکی از بخش های خود را به تولید کانتنت اختصاص داده اند و سعی می کنند که بلاگ نویسان با تجربه ای را در این زمینه استخدام کنند. یکی از مشکلات اصلی این بلاگ نویسان، ایجاد محتوای مناسب با کسب و کار می باشد. اینکه “چگونه تولید محتوا کنیم؟” که مناسب با مخاطبان وبسایت باشد و پیدا کردن یک منبع معتبر کاملا سخت است.
محتوا یکی از ابزار های انتزاعی است که بصورت مستقیم یا غیر مستقیم با مخاطب ارتباط برقرارمی کند. در بحث تولید محتوا سایتهایی موفق عمل می کنند که احتمام به تولید محتوا الکترونیکی کاربرپسند برای مخاطبانشان می ورزند و همزمان محتوایشان برای موتور های جستجو بهینه باشد
محتوا با مخاطب حرف می زند
به عبارتی هم کاربردی برای مخاطبان است و هم مورد پسند گوگل باشد. تعرفه تولید محتوا بسته به اینکه متن تولید شده تخصصی باشد یا عمومی، متفاوت می باشد.
مراحل تولید محتوای مبتنی بر سئو
۱) داشتن ایده برای تولید محتوا
اولین قدم ایجاد ایده تولید محتوا می باشد. در ابتدای کار موضوع وب سایت و مقالات باید مشخص شود و بعد براساس آن، تولید ایده و یک موضوع جدید صورت پذیرد. اصولاً ارائه قیمت تولید محتوا پارامترهای مختلفی دارد و در یک شرکت تولید محتوا همواره پذیرش سفارش تولید محتوا با مد نظر قرار دادن کلیه این موارد انجام می گردد.
۲) تهیه لیست کلمات کلیدی
یکی از دلایل فنی که به تولید محتوای دیجیتال پرداخته می شود، به کار بردن کلمات کلیدی داخل وبسایت میباشد. جهت تهیه لیست کلمات کلیدی که نیاز به برنامه ریزی روی آنها هست باید نوشتن و تهیه لیست انجام گردد. جهت نیل به این هدف، ابزارهای سئو برای تولید محتوا مورد استفاده قرار می گیرند تا کلمات و عبارت مرتبط که بیشترین جستجو را دارند یافت شوند.
۳) استفاده از ابزارهای تولید کننده عبارت مرتبط با کلمات کلیدی
غیر از گوگل، ابزارهای بسیاری وجود دارند که با توجه به کلمه کلیدی ، عبارت مورد نظر را تولید می کنند. یکی از ابزارها و وبسایتها ubersuggest است که بهترین عبارتهای که دارای بیشترین میزان جستجو هستند را نشان میدهد. در شرکتهایی که بصورت تخصصی اقدام به فروش تولید محتوا می نمایند همواره از کمک ابزارهای تولید محتوای دیجیتال جهت کاهش هزینه تولید محتوا و ارائه خدمات تولید محتوا بهتر استفاده می گردد.
۴) نوشتن عنوان در تولید محتوای گیرا و جذاب
متاسفانه یکی از بزرگترین اشتباهاتی که افراد تازه در نوشتن محتوای خود می کنند، عنوان محتوای خود را دست کم میگیرند یا یک عنوان کلی می نویسیند مانند ” روشهای افزایش بازدید وبسایت ” این عنوان علاوه براینکه تکراری می باشد مخاطبان کمتری به خود می گیرد. عنوان مهمترین بخش است زیرا درعنوان می توانید کلمات کلیدی و یا عبارتهای مهم را به طور هوشمندانه به کار ببرید و از همه مهمتر اینکه این عنوان است که کاربر را جذب می کند لذا نوشتن آن دقت بسیاری می طلبد.
۵) محتوای وبسایت های رقیب خود را چک کنید
قبل از تولید محتوا، مقالات وبسایتهای رقیب باید بررسی شود و کاستی هایی که در تولید محتوا آنها وجود دارد باید در بخش محتوای وبسایت رفع گردد. اگر اصلا درحوزه کاری خاصی مقاله خوبی وجود ندارد، این کاملا به نفع صاحبان آن سایت می باشد و لازم نیست که تلاش زیادی برای بالا آمدن وبسایت نمایند.
۶) درنظر گرفتن نیاز کاربر در تولید محتوا
مخاطب اصلی محتوای وبسایت، کاربران می باشند پس باید محتوایی تولید گردد که نیاز های آنها، مسائل روزانه و تمامی ویژگی هایی که به دنبالش هستند را مورد پوشش قرار دهد. کاربران، ساعت های زیادی را در اینترنت تلف می کنند تا بتوانند مطلب مورد نیاز خود را پیدا کنند، اگر یک وبسایت بتواند نیازهای اصلی آنها را از طریق تولید محتوا مورد پوشش قرار دهد، میتواند به یک منبع معتبر تبدیل گردد.
۷) عدم پرداختن سطحی به موضوع اصلی
یکی از مشکلات اصلی اکثر مقالات وبسایتها این است که مطالب کاملا تیتروار و بدون بیان جزییات مطرح می شود. جزیی پرداختن به موضوع اصلی باعث تمایز یک وبسایت در مقایسه با دیگر رقبا می گردد.
۸) در چند مقاله متفاوت به بررسی موضوع بپردازید
گاهی بعضی از موضوعات هستند که چند جنبه برای توضیح دارند اما با یک موضوع یکسان. لذا در هر مقاله، روش ها و ایده های مختلف قابل توضیح خواهند بود. البته این نکته باید در نظر گرفته شود که ایده ها باید دارای جنبه های مختلفی باشند نه اینکه دنباله هم باشند.
۹) نوشتن مخالف نظر دیگران
بطور مثال اگر اکثراً راجع به فواید یک موضوع می نویسند، راجع به مضرات آن نوشته شود، ایجاد تمایز و جلب توجه بیشتری جهت مورد مطالعه قرارگرفتن مطلب می نماید. این نوع مقالات نشان میدهد که توجه به نکاتی شده است که دیگران اهمیت نداده اند و سبب تمایز با دیگران می شود. به این موضوع در دنیای تولید محتوا “تکنیک خوانده شدن مقاله “می گویند.
۱۰) تهیه لیست مقالات تولید شده
یک لیست کامل از تمامی مقالات تولیدی وب سایت باید تهیه شود. مزیت اینکار ایجاد بک لینک، به بقیه بخش ها می باشد.
۱۱) قرار دادن بهترین مقالات تولیدی دیگر وب سایت ها
همیشه هستند افراد متخصصی که برای دیگر وبسایتها می نویسند. قرار دادن مقالات این افراد در وب سایت با ذکر منبع در بخش مقالات بصورت هفتگی یا ماهانه، تکنیک بسیار خوبی است. البته منظور کپی کردن نیست بلکه انجام این عمل به شیوه و نگارشی متفاوت است. این کار باعث می شود که سایت های رقیب، اقدامی مشابه انجام دهند که سبب لینکدهی به سایت می گردد.
۱۲) تولید محتوا بر اساس نیاز آموزشی
همیشه مردم دنبال جواب سوال “چگونه ” هستند پس باید در تولید محتوا به اینگونه سوالات پاسخ داده شود. خیلی از کاربران هستند که دارای ایده های آموزشی می باشند، لذا می توان با کمک آنها یک مقاله آموزشی تولید کرد و متعاقباً به آنها کمک کرده اید که مطلب و محتوای آنها در اینترنت نمایش داده شود. یک مزیت این روش ایجاد برند سازی است چرا که نویسندگان محتوای شرکت شما، در رزومه کاری خود اسم شرکت و وبسایت شما را ذکر می کنند. کسانی که مبادرت به تولید محتوای دیجیتال می نمایند از نرم افزار تولید محتوای آموزشی نیز بهره می برند.
۱۳) عنوان کردن تمامی رازها و افسانه های کسب وکار
هر کسب و کاری برای خود دارای رازها و افسانه های زیادی است که گاهی این مسائل باعث اشتباه کاربر و اطلاع نادرست به آنها می شود. وب سایتی موفق است که تمامی این رازها و شایعات را بیان کند و در رد یا اثبات آنها بکوشد.
۱۴) بروزرسانی فرمت مقالات در تولید محتوا
همیشه راه های جدید تولید محتوا ایجاد می شود. یک بازاریاب محتوا، اطلاعات خود را در این زمینه را باید به روز کند. بهترین نقطه شروع هم مقالات قدیمی و بازنشر مجدد آنها است البته به طوری که لینک آدرس عوض نشود یا موضوع اصلی مقاله تغییر نکند. امروزه تولید اینفوگرافیک یا عکس بیشترین تاثیر را برمخاطب دارد، همچنین نوع فونت هایی هم که استفاده می شود بر میزان خوانایی تاثیر بسزایی دارد.
۱۵) سئو مکانیکی
هنگامی که تولید محتوا تمام می شود، کار و وظیفه اصلی شروع می شود. نوشتن محتوا براساس سئو باید انجام پذیرد. یعنی تمامی تکنیک ها مانند به کاربردن کلمات کلیدی، عنوان ها و چگالی براساس آخرین الگوریتم سئو می بایست رعایت گردد.
۱۶) رعایت کامل نکات نگارشی در تولید محتوا
یکی از نکات پایه و اولیه ای که باید قبل از انتشار مطلب به آن توجه ویژه نمود، نکات نگارشی است. به کار بردن صحیح این نکات مانند ویرگول، کاما و نقطه وغیره از اهمیت ویژه ای در تولید محتوا برخوردار است. به کار بردن اشتباهی هرکدام از این قواعد، باعث کج فهمی مطلب توسط خواننده می شود و تمامی زحمات شما را هدر می دهد.
۱۷) مطالب طولانی بنویسید
اندازه یک محتوای استاندارد برای وبسایت، بین ۲ تا ۳ هزار کلمه می باشد. حداقل تعداد کلمه ای که میتوانید به کار ببرید ۵۰۰ کلمه است.اگر مطلب شما کمتر از ۵۰۰ کلمه باشد، از نظر گوگل ممکن است جریمه شوید و اگر بیشتر از ۴ هزارکلمه باشد، بهتر است آن را در دو مقاله تقسیم کنید.
۱۸) متا تگ ها عنوان مقاله را جدی بگیرید
اولین قسمتی که توسط گوگل خوانده می شود، متا تگ عنوان می باشد. پس باید مناسب با متن بنویسید چون اگر گوگل متوجه شود که عنوان شما هیچ ارتباطی با محتوای شما ندارد، وبسایت شما را جریمه خواهد کرد.
۱۹) متا تگ توضیحات را فراموش نکنید
این متاتگ هم مانند عنوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به بهینه سازی رتبه وبسایت شما کمک بسیاری می کند. وقتی که وبسایت شما توسط موتور جستجو در صفحه نشان داده می شود، توضیحات شما، زیر عنوان سایت شما نشان داده می شود. در مقاله های کمتر از ۵۰۰ کلمه نوشتن این متاتگ الزامی است اما در اکثر مقالات اگر هم ننویسید، خود گوگل متوجه می شود و به نوعی تولید می کند.
۲۰) استفاده صحیح از کلمات کلیدی
هیچ موردی مانند کلمات کلیدی، نمی تواند رتبه وبسایت شما را خراب کند. متاسفانه اکثر تولیدکنندگان محتوا فکر می کنند هر چه بیشتر کلمه کلیدی را استفاده کنند، شانس نشان دادن مقاله آنها بیشتر است. براساس چگالی کلمات کلیدی، متوسط استفاده هر کلمه، ۲ الی ۳ درصد کل کلمات در یک مقاله می باشد.
۲۱) عدم استفاده از تکنیک های کلاه سیاهی در تولید محتوا
گوگل اصلا تکنیک های کلاه سیاهی را دوست ندارد و سریعا متوجه شده و هر وبسایتی را که از این تکنیک ها استفاده کرده باشد مورد جریمه گوگل قرار می گیرد.
۲۲) ایجاد لینک های داخلی بین صفحات وب سایت
شما زمانی که یک صفحه ای را ایجاد می کنید، بعد از مدتی توسط گوگل ایندکس می شود. اگر این صفحه بعدا خوانده نشود، رتبه ای که وبسایت شما توسط این صفحه بدست آورده است، کم کم از بین میرود پس شما باید با استفاده از تکنیکهایی مجدد این صفحه را به گوگل نشان دهید و بهترین تکنیک ایجاد لینک های داخلی بین صفحات است مخصوصا بین مقاله های مختلف.
۲۳) معرفی منبع و لینک به آن
اگر مقاله خود را از وبسایتی دیگر رونوشت کرده اید، بهتراست منبع آن را ذکر کنید و لینک به منبع آن را قرار دهید تا توسط گوگل جریمه نشوید و اینکه کاربر به شما اطمینان می کند که محتوای تولیدی شما دارای اعتبار می باشد.
۲۴) شکل و زیرعنوان را فراموش نکنید
در تولید محتوا باید به چند نکته دقت داشته باشید : اول اینکه نوشتن متن خالی باعث اذیت شدن کاربر می شود و میتوان گفت که اصلا متن شما به هیچ وجه خوانده نمی شود. باید سعی کنید متن خود را بشکنید و برای هر قسمت یک زیرعنوان جداگانه و عکس به کار ببرید چون باعث بهتر خوانده شدن متن می گردد و کاربر متن شما بهتر درک میکند.
۲۵) محتوای شما باید در گوشی موبایل به درستی نشان داده شود
امروزه اکثرا کاربران از طریق گوشی موبایل خود به اینترنت متصل می شوند پس محتوای شما باید به خوبی در گوشی ها نمایش داده شود. مهمترین بخش اندازه قلم متن می باشد.
۲۶) ترجمه از منابع معتبر
یکی از روش های تولید محتوا ترجمه مطالب از سورس اصلی است. در این روش محتوای جدید با مطالعه از منابع متنوع و متناسب با موضوع محتوا جمع آوری می شود. در سال های اخیر سایت ها و ژورنال های انگلیسی، آلمانی و فرانسوی به یکی از سورس های معتبر جهان تبدیل شده است. محتوا نگارهای حرفه ای با مطالعه این منابع و سایر منابع مرتبط محتوای مورد نظر را گردآوری و ترجمه می کنند. جالب است بدانید این روش یکی از پرکاربردترین روش های تولید محتوا است و ۹۰ درصد وب سایت های ایرانی هم از این روش استفاده می کنند.
۲۷) تولید محتوای تطبیقی
در این روش از تولید محتوا که با هدف ارائه یک موضوع در ارتباط است؛ محتوا نگار سعی می کند موضوعات را بطور شفاف برای مخاطب توصیف کند خلاقیتی که در این روش از تولید محتوا است مقابله ای بودن آن است. نویسنده می آید تفکر انتقادی را در مقیاس بزرگتری جلو می برد. نکته جالبی که این نوع از نگارش دارد متنوع بودن منابع است نویسنده فقط به یک منبع تکیه نمی کند بلکه با هوشیاری و بهره گیری از قدرت نویسندگی طرح مسئله می کند و مطالب را ارائه می کند. مخاطب می تواند با مقایسه و مقابله مطلبی که می خواند تصمیم گیری کند.
۲۸) محتوای خلاقانه
نویسنده های که در شاخه ادبیات و داستان نویسی فعالیت می کنند؛ طبیعتاً از هوش و استعداد محتوانگاری برخوردارند. در بعضی موارد بخاطر کمبود منابع و نوشته ها، نویسنده خود محتوا می نویسد، چرا که تفکر خلاق مهم ترین و کلیدی ترین مهارت در این نوع از محتوا است.
۲۹) تولید محتوای تصاویر
افراد مختلف از عکس های مختلف با توجه به هوش و خلاقیتشان برداشت های مختلفی دارند. تولید محتوای منحصربفرد حائز اهمیت است. این روش چون کمی دشوار است در کارهای تبلیغاتی کاربرد دارد.
۳۰) آمار و نظرسنجی و تحقیق
در بعضی مواقع یک نظر سنجی ساده و یا تحقیق می تواند ایده های جدیدی برای نوشتن یک محتوای تازه، خلق کند.
۳۱) ایجاد امکان پرسش برای کاربران
در این روش توصیه می شود که مدیران سایت یک بخش پرسش و پاسخ برای جمع آوری نیاز های کاربران سایت خود داشته باشند. این روش یکی از ساده ترین روش های تولید محتوا است زیرا به سادگی و توسط خود کاربران, ایده ی محتوای جدید در ذهنتان ایجاد می شود. این نوع از محتوا در تمامی سایت های شرکت های بزرگ گذاشته می شود و هدف روشن سازی مخاطب را دارد. در سایت های خارجی صفحه FAQ می گویند؛ در ایران هم به عنوان صفحه سوالات متداول رایج شده است که ترجمه عبارت انگلیسی frequantly asked question است. اگر سایت شما صفحه سوالات متداول را ندارد برای کاستن از میزان مکاتبه های خود و بهینه سازی زمان و همچنین افزایش پرستیژ کسب و کارتان حتما این صفحه را طراحی کنید.
۳۲) باز نویسی محتوا (article snipping)
بسیاری از محتوا های موجود در فضای اینترنی و سایت ها گنگ و برای مخاطب معنی دار نیستند. نوشتن یک مهارت است و نویسنده ها حرفه و شغل شان نوشتن است. در دنیایی که در جهت تخصص گرایی پیش می رود، شرکت ها ناگزیرند کار هایشان را به افراد متخصص بسپارند. و این یکی از راز های موفقیت در فضای رسانه ای و کسب و کار های اینترنتی است.
۳۳) خود را معرفی کنید
برای کاربری که برای بار اول مقاله شما را می خواند، خیلی مهمه که بداند شما کی هستید؟ بهتر است در بخشی از مقاله، شرکت و خدمات خود را معرفی کنید مثلا می توانید برای مثال از شرکت خود استفاده کنید و تجربیات خود را قرار دهید، چون هم مثال را برای کاربر ملموس تر کرده اید و همچنین خود را معرفی کرده اید.
۳۴) مقالات مرتبط را بخش بندی کنید
یکی از استراتژی های تولید محتوا این است که هر محتوا و مقاله ای که ایجاد می شود، در یک بخش قرار گیرد چون هم کاربر میتواند با توجه به علاقه خود وارد بخش مربوطه شود و هم لینک دهی داخلی آن آسان تر است.
قوانین ارسال دیدگاه
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید: